Over de AVG

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een Europese regelgeving en vervangt per 25 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens. Als u gegevens over klanten of andere personen vastlegt, moet u in een privacyverklaring uitleggen wat u met die gegevens doet.

De AVG verplicht organisaties om de verwerking van persoonsgegevens bij te houden in een register. Deze verplichting geldt voor vrijwel alle organisaties.

Natuurlijk kunt u dit zelf bijhouden in een Word / Excel bestand, maar u zult waarschijnlijk Privacyverklaringen willen / moeten versturen en Verwerkersverklaringen. Deze moeten zijn gebaseerd op de activiteiten die u uitvoert.
U kunt dit soort verklaringen handmatig invullen en versturen per e-mail, maar bij uitvoeren van verschillende activiteiten in uw bedrijf wordt dat al wat lastiger. Dus zoveel mogelijk automatiseren.

 

Wij hebben  een programma ontwikkeld om op gestructureerde wijze dit verwerkingsregister bij te houden: VREG voor de AVG. Er is een demonstratie versie beschikbaar.

Bent u ge´nteresseerd ? Neem dan contact met ons op !